Wednesday, August 13, 2008

redscale

ezt a negatívot most fordítva húztam be a prakticába. így a fény csak a legalsó szinérzékeny réteget éri. a többihez nem jut fény (vagy csak nagyon kevés), a rétegek közti szürök miatt. redscale-nek hívják, és így fog a kép a piros és narancs árnyalataiban pompázni.
néha egész érdekes égboltot produkált.tudom, hogy ti tudtok ilyet fotošopban, de ez megint nem arról szól.

10 comments:

baowah said...

te vagy a fotosop, magad :D

Edmár Béla said...

naggyon brutttális...
az utolsó 2 a leg. :)

G said...

Odejo:) Tetszik, habar teljesen logikus - eddig nem ismertem ezt az otletet;)

ferencke said...

thanx!
én is csak nemrég fedeztem fel.
de marhajó.

Anonymous said...

Utolsó kettő fasza, első kettővel hadilábon állok. :)

Anonymous said...

Nekem a 2. is tetszik! ez tenyleg annyi, h meg kell buheralni a tekercset, h forditva tudjam behuzni, es barhol ilyen szep szinu kepeket hivnak elo? aztabetyar...a kovetkezo tekercsnel kiprobalom, mar ugyis egyre kevesebb a szep zold szin odakunn...

ferencke said...

to ferke:
pontosan. én úgy csináltam, hogy egy üres kazetta kilógó filmvégéhez fordítva hozzáragasztottam a filmet, és sötétben áttekertem bele. így a legegyszerűbb. ezeket a mai kazettákat már úgy préselik, hogy nem lehet szétszedni :(
utánna bárhol ilyenre hívják... (esetleg vigyázni arra hogy a végeredmény tükörkép lesz. ha képet csináltatsz, akkor ezt megmondani a minilabosnak)
külömböző filmtipusokból más-más árnyalat jöhet ki. a sárgától egész a mély pirosig. ja és plusz egy EV-t legalább rá kell exponálni.
örülök hogy tetszik. neked is sok sikeres képet!

Anonymous said...

es athuzas nnelkul nem lehet ilyet gyartani? ha a tekercs rrogzitoit csinalnam at, levagnam a veget?most nincs elottem, de hamarosan meglesem. nincs ures tekercsem,de a kovetkezo elohivasnal sztem viszakerem..
mailt sajnos nem kaptam, de ha nembaj, baowahtol elkernem a cimed es inrnek a "rendes" cimemrol..kkoszi

ferencke said...

hát, ha bele tudod (akarod...) a kazettát préselni fordítva a gépbe, akkor lehet. én nemtenném. bármelyik minilabban adnak neked üres kazettát (FujiPeti biztosan), amiből még kilóg egy kis darab film. nem kell hozzá sötétkamra. ha a két kazetta összeér, elég letakarni a kezed vmi vastag sötét takaróval. -persze minél sötétebb van, annál jobb.

a mail az általad megadott címre ment, de vissza is jött. esetleg ellenőrizd.

Anonymous said...

meglestem es tele volt a leveleslada...elkuldened megegyszer legyszi.kosznom.

a kazettathuzasi tippet is kosz!