Monday, October 27, 2008

mozifilm bw

még valamikor régen fősulin a sörrevaló-ért brigádoztunk, akkor éppen a szlovák televízió kolibai filmstudióinál. onnan hoztunk el pár tekercs kidobott kodak filmet -majdcsak jó lesz valamire alpon. (pl. a suli épületét diszítettük ki több száz méter filmmel, stb.)
természetesen fotózni is megpróbáltunk rá, csak az előhívással voltak gondok. ahány minilab-ba bevittük, vasvillával kergettek ki, miután persze kihívták, és a kémiát a gépben teljesen hazavágta. (nagyon mélyre kellene ásnom azokért a képekért, de emlékszem a crossprocess-es színvilágra)
viszont a minap ráakadtam a pincében... mivel mozifilm, vagyishogy szines dia, majd a szineket is előcsalom belőle valahogy. addigis próbatekercs rodinal-ban BW-re hívva.
lehet hogy a másik tekercs nem lesz a szélén beégve...
(bár ha kidobták, már akkor öreg lehetett, és ennek már több min tíz éve. rég túl van ez már az "enyhén_expirált" kategórián)

8 comments:

baowah said...

igy is van hangulatuk, fasza

e1 said...

Az utolsó kép tetszik. :)

G said...

Kimondottan jot tett nekik az oregedes:) Tetszik hogy van turelmed pancsolni is otthon.

Edmár Béla said...

aszta :) , kimondottan hangulatosak... jól néz ki a redőzötség. nekem a krokodil tetszik.

ferencke said...

köszi!
a kedvenc filmem lett. még az F100-ból is tiszta "lo-fi" képek jönnek ki, minden igyekezet nélkül.
nembeszélve arról, hogy milyen olcsó volt...
(van vagy kétszáz méter. ha valakine kell belőle, csak szóljon)

Anonymous said...

Jöhetne pár méter belőle, de hogy a francba húzod be az F100-ba?

ferencke said...

szépen tök sötétben, betekerni üres filmes kazettába.
manapság nagyon ritka (sőt, talán már nincs is) szétszedhető kazetta. de ha van olyan üres, amiből még kilóg egy kis darab filmvég, arra rá lehet ragasztani. (minilabban biztos adnak)
amúgy mozifilm lévén marha masszív és vastagabb is mint az átlagos film. egy kazettába nem fért bele a 36 képnyi hosszúságú darab (max 31).
ha kell, szolj mikor jársz DS (vagy napközben Somorja) felé...

Anonymous said...

DS-en leszek szerintem pénteken, viszont nincs üres filmkazettam és a pancsolás sem nekem lett kitalálva. Ha gondolod, gyere majd el Sikítóba péntek este, lesz koncert.