Thursday, October 23, 2008

köd

hideg ködös reggel. imádom!

most a HP5-öt rodinalban 3200-ra push-oltam.
a szemcse rabja vagyok.

13 comments:

Anonymous said...

Ez a "makró" szögesdrótos tetszik. :)
Amúgy nem is tudtam, hogy neked is van Nikon F100-asod. Jó kis gép az. Még áruld el milyen objektívet használtál. :)

ferencke said...

jé, végre feltűnt valakinek!
egy új szerzemény. naggon jó kis gép. szeretem. még nem győztem róla posztolni...
ezek most egy 28-85ös nikkor obival készültek (nincs nikon-bajonetes közgyűrűm. viszont ezen van makró funkció)

...és az előző filmes nikonom még mindíg eladó. (hallod Béla!)

Anonymous said...

Nekem nem kell mondanod, hogy jó kis gép, nekem is van egy példány otthon. Amúgy van egy fontos kérdésem. Tervezek valamiféle összehasonlító tesztet "Nikkor AF-S 24-70/2.8 alternatívák", avagy olcsóbb FF/FX objektíveket akarok összehasonlítani. Tudnád valamikor nélkülözni 1-2 nap erejéig? Érdekel, hogy mit tud produkálni a D700-ason.
BTW, nem neked ígértem, hogy megkérdezem a PEOBban, hogy van egy BW400-as filmük a Hassiba? Na mert nincs, viszont van Neopan 400-as BW "svitek" (most nem emlékszem a pontos jelölésre), C41-es, 165 Sk.

ferencke said...

de. nekem igérted, de nem kell. köszönöm. inkább magam pancsolom otthon a ff-et. így jobban tudom befolyásolni a kontrasztot, szemcsét, stb.

az obit meg -ha vigyázol rá (amúgy tudom hogy igen :), kölcsön adom. én is kiváncsi vagyok hogy szerepel egy összehasonlító tesztben. mondjuk cserébe a fix 1,4/50-esért. mert én meg egy fix 50est akarok venni, és nemtudom melyiket. kell az a plusz fényerő (1,4), de az 1,8-as meg szégyentelenül olcsó most. kipróbálnám. megdumáljuk.

baowah said...

a masodik az en kedvemcem is!

Anonymous said...

Az 50-est kölcsönözhetem, csak számolj azzal, hogy utána kiadásaid lesznek (fogsz akarni te is egyet :D). Amúgy nálam a 35/2 azistenkirályminiszterlenök objektív, ami az univerzális használhatóságot illeti és a jó fényerőt. Pl. a múltheti DS-es képeket, amelyeket Zizzz linkelt a blogján is, csak azzal fotóztam. és tegnap egy akción sizntén jól szerepelt. :)
imádom, ez a nambör van... :P Gondolom csak addig, amíg nem veszem meg a megálmodott 14-24/2.8, 24-70/2.8, 70-200/2.8 VR és 85/1.8 szuperkombót a jelenlegi két szerelmem mellé. :)

ferencke said...

hát bizony egy 85/1.8-as nálam is befutó...

Anonymous said...

Nálam a 85/1.8 nem élvez akkora prioritást, de tudom, hogy jó obi és néha azért jól jönne. Sajnos felhasználhatósága eléggé korlátozott. Lehet vele portrézni, koncerteket fotózni és kb. ennyi. Utóbbi időben már az 50-est is ritkán használom, pedig van mire feltennem...

ferencke said...

nálam meg legtöbbet a fix 2.8/80-as van fent. ráadásul manuális... még egy jó fényes 50es, meg egy jó kis 20as kellene.

Anonymous said...

Hát, a jelenleg is kapható Nikkor 20-as nem angy eresztés. Filmes vázon még megmegy, de digin szar. Ha már fényerős széles látószögű objektívet veszek, akkor az a fent említett 14-24 lesz, amely optikialg nagyon lekörözi a kis huszast. :)

BTW, honnan és mennyiért szerezted az F100-ast?

ferencke said...

természetesen ebay. és sokkal kevesebbért mint amennyit a prolaikában kérnek érte. (kb úgy jött ki mint neked. vámostul, adóstul)

ami még számításba van, az a zenitar 16-os. olcsó, és kb azt produkálja filmes vázon (mert nekem arra kell), mint amit a peleng a digin.
ahogy görbíti a képet, az nekem nagyon bejön.

e1 said...

Torzlátásúszemcseperverz vagy. :D

Anonymous said...

Na, mikor hozzuk össze a Nikonrandit?